oferta educationala

Succesul se pare că este în mare parte dat de capacitatea de a continua atunci când ceilalţi abandonează!   

William Feather

Planul de şcolarizare

Şcoala noastră este o şcoală în slujba comunităţii, având capacitatea de a funcţiona ca o structură eficientă şi echitabilă pentru toate categoriile de copii şi de a asigura progresul tuturor elevilor săi, astfel încât ,,mâine să fie mai buni ca azi”.

Este o şcoală adaptată la standardele mileniului III, deschisă spre schimbare, în folosul copiilor şi al comunităţii, pregătindu-i pe elevi să se integreze într-o lume dinamică, formându-le capacităţi, deprinderi şi competenţe care să le permită să-şi găsească locul potrivit, ca buni cetăţeni, în sistemul social flexibil al Uniunii Europene.

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sibiu este situata în cartierul Ştrand din municipiul Sibiu.


Cartierul a fost construit în perioada 1960-1984 în partea de vest a oraşului. Inaugurarea şcolii a avut loc la data de 1 septembrie 1989.

 

Elevii beneficiază în prezent de o şcoală modernă, cu cadre didactice bine pregătite, cu experienţă la catedră.

Poziţia geografică determină atragerea elevlor din cartierul Ştrand şi cartierele învecinate. Şcoala are personalitate juridică, organizând activităţi instructive – educative pe trei nivele:

gradinita

gradinita

Învăţământ preşcolar în limba română şi germană

ciclu primar

ciclu primar

Învăţământ primar în limba română

ciclu gimnazial

ciclu gimnazial

Învăţământ gimnazial în limba română

3

laboratoare

16

sali de clasa

1

sala de sport

Din dotarea noastra - oferta educationala

Scoala dispune de 16 sali de clasa.

Cladirea este dotata cu 3 laboratoare (fizica, chimie, biologie).

Sala de sport data in folosinta are o suprafata de 600 m² si, prin dotările de care dispune, permite desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor sportiv-recreative, şcolare sau extraşcolare.

Biblioteca, deschisa in fiecare zi, ii asteapta pe micii cititori , punandu-le la dispozitie o colectie de carti care cu siguranta ii va bucura.